share

Limonlu Makaron Nasıl Yapılır,Tarifi?

by
limonlu makaron tarifi

Makaron tariflerinde ikinci durağım limonlu makaron. Unlu makaron şefi Pierre Hermes’in kitabından ikinci tarif denemem. Tam yaza yakışan tariflerden. Bu tarifte makaron kabukları aslında sade, sari görüntüsü sari gida boyasından geliyor. Limon tadı ise icine eklediÄŸimiz limon kremasından geliyor. Çok hafif ve leziz bir tatlı. Makaronun en garantili yöntemi Fransız mereng yöntemi. Biraz daha zahmetli ama kesin sonuc alıyorsunuz. 

Ilk once limon kremasını yapın ve buzdolabına atin. Makaron kabuklarını pişirdiğinizde limon kreması hazir olmalıdır. Limon kremasını 2 gün önceden yapabilirsiniz. 

 

Yapilisini izlemek icin youtube’daki videomuzu izleyebilirsiniz.

Limonlu Makaron Tarifi

Ünlü ÅŸef Pierre Hermes’in kitabından limonlu makaron tarifi
Prep Time1 hour 30 minutes
Cook Time15 minutes
Total Time1 hour 45 minutes
Course: Tatl?
Cuisine: fransiz
Keyword: limonlu makaron, makaron, makaron tarifleri, Tatl? tarifleri
Servings: 72 makaron

Malzemeler

  • Makaron kabukları için​
  • 300 gram badem unu
  • 300 gram pudra ÅŸekeri
  • 220 gram yumurta beyazi oda sicakligi
  • 75 gram su
  • 300 gram seker
  • Cay kasiginin ucu kadar cok az sari gida boyasi kullanmak isterseniz
  • Limon kremasi malzemeleri
  • 200 gram 4 adet yumurta
  • 25 gram limon kabuÄŸu rendesi 5-6 limonun abuÄŸu
  • 220 gram seker
  • 160 gram limon suyu
  • 300 gram tuzsuz tereyağı

Tarif

  • Makaron kabuklarının arasını doldurmak için limon kremasını yapmaya baÅŸlayın. Limonları yıkayın ve kabuklarını rendeleyin. RendelediÄŸiniz limon kabuÄŸu rendesini ÅŸekere katin ve eliniz ile ÅŸeker ile limon kabuÄŸu rendesini karıştırın. Yumurtaları ve limon suyunu ekleyin ve herÅŸeyi iyice karıştırın.
  • Karışımı ısıya dayanıklı bir kaba alın ve bu karışımı Bain Marie yöntemi ile piÅŸirin. Bain Marie yönteminde bir tencerede su kaynatırız ve ocağın altını kıstıktan sonra tencerenin üstüne karışımın olduÄŸu kabı koyarız. Kap suya deÄŸmemeli. Elinizde derece olmalı , limon kreması 83-84 derecesinde piÅŸmiÅŸ olur.
  • Kremayı buz dolu çok soÄŸuk suya sahip baÅŸka bir kabin içine koyup kremayı 60 dereceye kadar soÄŸutun. Sonra tereyağını yavaÅŸ yavaÅŸ ekleyin ve bu karışımı mikser ile iyice 10 dakika kadar karıştırın. Üstünü plastik streç ile örtün ama streç film kremanın üstüne yapışmalı , yani karışım hava ile kesinlikle temas etmemeli. Kremayı bu sekilde buzdolabında bekletin.
  • MAKARON KABUKLARINI YAPMAK için badem unu ve pudra ÅŸekerini karıştırıp mutfak robotundan geçirin. Burada 1-2 dakika yeter, fazla kalırsa badem unu badem ezmesine dönüşür. Aman dikkat:) Makaron kabuklarının pürüzsüz olması için badem unumuz çok ince olmalı. Karışımı sonra eleyin, bu sayede büyük parçalar elenecek ve karışımımız ince ve pürüzsüz olacaktır.
  • EÄŸer gıda boyası kullanacaksanız yumurta beyazının yarısına gıda boyasını ekleyin ve karıştırın. Sonra bu karışımı badem unu karışımına ekleyin. Karıştırmayın, bu sekilde beklesin.
  • Bu aÅŸamada Italyan merengi yapmaya baÅŸlayacağız. Su ve ÅŸekeri karıştırıp ocakta ısıtmaya baÅŸlayın. Bu sırada geri kalan yumurtayı düşük hızda çırpmaya baÅŸlayabilirsiniz. Su ve ÅŸeker karışımı kaynamaya baÅŸlayınca yumurtaları orta derece çırpmaya baÅŸlayın ve ÅŸerbet 115 dereceye gelince yumurtaları yüksek hızda çırpmaya baÅŸlayın. Åžerbet 118 dereceyi okuyunca ÅŸerbeti çırptığınız yumurta beyazına katin ve çırpmaya devam edin. . Yumurta karışımı soÄŸuyup traÅŸ köpüğü kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. EÄŸer kabı terse çevirirseniz mereng bu aÅŸamada düşmez, kaba yapışır.
  • Merengin birazını badem unu karışımına ekleyin. Karışımı katlama yöntemi ile karıştırın. İyice karıştığında karışım ipek gibi ve pürüzsüz olur.
  • Makaron kabuk karışımını krema sıkma torbasına dökeceÄŸiz. Krema sıkma torbasının ucuna 805 nolu duy (2 cm). Makaronlar için özel üretilmiÅŸ silpat’ler var, bunlardan bulabilirseniz alın. Bunlar sayesinde makaron kabuklarının hepsini aynı yapabilirsiniz. EÄŸer yoksa yaÄŸlı kağıt üstünde 3.5 cm’lik daireler çizin ve makaron kabuk karışımını krema sıkma torbası yardımı ile bu dairelerin içine sıkın. Makaron kabuklarını bu halde 30 dakika-1 saat arası oda sıcaklığında bekletin. Tepsiyi silkeleyin makaronda oluÅŸmuÅŸ hava kabarcıklarından kurtulun.
  • 150 derece fırında 15 dakika piÅŸirin. Fırınınız daha sıcak ise makaronlar yanabilir, o yüzden gözünüz makaronlarda olsun. Makaronlar çok hassas bir tatlı fırın sıcaklığındaki herhangi bir problem makaronlari direk etkileyecektir. Makaronlar tepsiden kolayca ayrılabiliyorsa makaron piÅŸmiÅŸtir.
  • Makaron kabukları için kullandığınız aynı krema ucunu kullanarak ve limon kremasını sıkma torbasına ekleyin ve karışımı makaron kabuklarına sıkın. DiÄŸer makaron kabugunu üstüne getirip elinizle yapışması için hafifçe bastırın.
  • Makaronlari yemeden önce 24 saat buzdolabında bekletmek tadını arttırıyor. Yemeden 2 saat önce makaronlari buzdolabında çıkartın.
  • Makaronlari buzluÄŸa atıp 1 ay bekletebilirsiniz ve yemeden 6 saat önce buzluktan çıkartın

Video

Tags:
  1. Pingback: Makaron Nasil Yapilir? - KeyifVeren Yemekler

Comments are closed.
Keyif Veren Yemekler
Close Cookmode