Go Back

Pose Yumurta (Poached Eggs) Tarifi Nasil Yapilir?

Farkl? yumurta pi?irme ?ekilleri (ha?lama,?cirpma (scrambled), omlet) aras?nda belki de en zarifi pose yumurta. Ama en zor olan?. Pratik yapman?z? ve ince ayarlara dikkat etmenizi gerektirir.
Prep Time5 minutes
Cook Time5 minutes
Total Time10 minutes
Course: Kahvalt?
Cuisine: Temel
Keyword: pose yumurta nasil yapilir, pose yumurta tarifi, pose yumurta teknigi
Author: Keyif veren yemekler

Ingredients

  • 2 yumurta
  • 100 gram
  • 1/4 su bardağı beyaz sirke

Instructions

  • Su ve sirkeyi hafif bir kaynamaya getirin. Suyu hafif asidik bir tat için tadın. Her yumurtayı ayrı küçük kaselere kırın. Suyu tencerenin kenarında kuvvetlice döndürerek suda bir girdap oluşturmaya başlayın. Yumurtaları birer birer girdabın ortasına kaydırın. Yumurta suya düştüğünde gözyaşı damlası şeklini alacaktır. Yeni yumurta eklemeden yavaşça vorteksi canlandırın ve başka bir yumurta ile ayni yontemi tekrarlayın.
  • Bir seferde sadece 2-3 yumurta haşlamak en iyisidir. 2 dakika sonra, bir yumurtayı oluklu bir kaşıkla yavaşça kaldırın ve sarısının dokunulamayacak kadar yumuşak olup olmadığını kontrol edin. Sarısı çok yumuşaksa, kaynayan suya geri koyun. Yumurta pişirmeyi bitirdiğinde, yumurtayı bir kağıt havluya boşaltın. Yumurta beyazının lifli kısımlarını kesmek için küçük mutfak makası kullanın.