Fas Usulu Chermoula Soslu Tavuk Tarifi
Kişniş, zerdeçal ve kimyonun a?ırlıklı olduğu bir Fas yemegi ve bizim damak tadım?za çok uygun
Hazırlama Süresi15 dakika dk
Pişirme Süresi2 saat sa 30 dakika dk
Toplam Süre3 saat sa
Kategori: Ana yemek
Mutfak: Fas
Etiket: chermoula soslu yemekler, fas yemekleri, tavuk yemekleri
- 1 küçük tavuk parcalara ayrılmış ya da 1 kilo parça tavuk
- Yarım bardak un
- 1 yemek kaşığı toz kimyon
- 2 çay kaşığı toz zerdeçal
- tuz ve karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 büyük sarı soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım bardak beyaz şarap-bunu koymayabilirsiniz
- 1.5 bardak tavuk suyu
- 2 bardak doğranmış domates
- 1 bardak kalamata türü zeytin
- 1 bardak kuş üzümü
- Pirinc
- Maydonoz
- Limon kabuğu rendesi
Baharatlı unu yapmak için kimyon, zerdeçal, karabiber ve tuzu un ile karıştırın. Tavuk parçalarını un ile kaplayin. Geri kalan unu atmayın.Döküm tencerede zeytinyağını ısıtın ve tavukları tencereye ekleyin, deri tarafı aşağıya gelecek şekilde. Her iki tarafı 3 dakika pişirin ve tavukları bir tabağa alın.
Aynı tencereye doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyerek bunları kavurmaya başlayın. Eğer tencere kuru ise ilk önce yağ katin. Soğanlar yumuşadıktan sonra geri kalan baharatlı unu ekleyin. Kullanacaksanız üstüne beyaz şarabı ve tavuk suyunu katin. Karışımı karıştırın ve sos biraz kalınlaşana kadar pişirin.
Ustune domatesi, zeytini ve kuş üzümünü ekleyin. Tenceredeki tüm malzemeleri karıştırın ve tavuğu tencereye geri koyun. Tavuğu çok kısık ateşte 2-3 saat tavuk eti kemikten çok kolay ayrılana kadar pişirin. Ya da tavuğun içi 75 derece olana kadar.
Tavuğu pirinç, chermoula sosu, maydonoz ve limon kabuğu rendesi ile şunun. Afiyet olsun